BOEKENMARKT

Zondag 12 juli 2020

12:00 – 16:30 uur

Weerselose Markt

Op deze website vind je alle informatie over de boekenmarkt op zondag 12 juli 2020.

Wanneer je gebruik maakt van onderstaand menu rol je direct naar het punt waarvoor je informatie zoekt. Wil je alle informatie op deze website bekijken? scroll of swipe naar beneden en je komt alle informatie tegen.

Heb je de hele website bekeken maar toch nog op sommige vragen geen antwoord gevonden? Laat het ons weten via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op: 0541-661640.

Tot ziens op zondag 12 juli 2020!

Team-Weerselose Markt

12/07/2020
Boekenmarkt
0
0
0
0
Dagen
0
0
Uur
0
0
Min
0
0
Sec

Boekenmarkt

Naast  de reguliere markt wordt op deze marktdag de boekenmarkt extra onder de aandacht gebracht, overal op het marktterrein zijn diverse kramen te vinden waarop boeken en strips te koop aangeboden worden. Deze dag kun je heerlijk snuffelen en op zoek naar een flinke stapel boeken voor uiteraard mooie prijsjes!

Van Deventer tot Amsterdam en van Dordrecht tot Groningen, iedereen is welkom om zijn of haar boeken, strips, tijdschriften, ansichtkaarten, posters, gedichten of andere producten op het gebied van boekenmarkt aan te bieden.

Boeken verkopen is kosteloos, aanmelden als standplaatshouder kan door ons contactformulier in te vullen, klik hier . Vermeld dat het om verkoop van boeken gaat en wij zoeken een geschikte plaats uit.

Schrijf je vóór zaterdag 11 juli in!

Kom gratis je boeken verkopen!

Om deel te nemen aan de boekenmarkt moet je je even registreren via ons contactformulier. Per reservering worden er maximaal 2 gratis overdekte kramen ter beschikking gesteld, een kraam meet 4 meter

Als je je hebt aangemeld ontvang je via de e-mail van ons een bevestiging, uiterlijk 2 dagen voor de betreffende marktdag ontvang je een bevestigingsmail met daarin de kraamnummer(s). Als je de bevestigingsmail meeneemt en laat zien aan 1 van onze medewerkers op zondag 12 juli kun je gratis naar binnen.

BOEKENMARKT SPELREGELS

 • Inschrijven voor de boekenmarkt is verplicht; anders dan normaal op de Weerselose Markt kunt u niet zonder reservering komen.

 • De verkoop start om 12.00 uur. Deelnemende verkopers dienen zich om 11.00 uur te melden voor het hek bij de ingang van de markt (meest rechtse ingang).

 • U kunt zich inschrijven middels het contactformulier onderaan deze pagina of klik hier. U ontvangt uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan de markt de kraamnummer(s) per e-mail. Deze e-mail dient bij aankomst om 11.00 uur getoond te worden aan medewerkers van de organisatie.

 • Etenswaren voor directe consumptie mogen ook op de boekenmarkt niet worden verkocht.

 • Bij slecht weer weer worden voorzieningen getroffen.

 • Een gratis reservering bestaat uit: toegang met 1 vervoersmiddel met 2 volwassenen.

 • Het vervoersmiddel kan tijdens de markt achter de kramen worden geparkeerd, zo is er minimale logistiek nodig om de boeken en aanverwanten op de kramen te krijgen.

 • Artikelen die op de boekenmarkt worden aangeboden dienen te bestaan uit boeken en aanverwanten, te denken aan: ansichtkaarten, posters, tijdschriften, e-readers, etc. Verkopers dienen tot 16.30 uur aanwezig te blijven. Er mag echter vanaf 16.00 uur begonnen worden met inpakken van de niet verkochte artikelen.

 • Deelname is op eigen risico.

 • Verkopers dienen de plaats na de markt weer op te leveren zoals men die ’s ochtends bij aanvang aangetroffen heeft. Er mogen geen spullen achterblijven.

Aangepaste spelregels standplaatshouder vanwege COVID-19

Bovenop de huidige marktspelregels zijn wij genoodzaakt vanwege het COVID-19 een aantal spelregels toe te voegen, wij vragen u vriendelijk deze regels in acht te nemen zodat we met z’n allen de Weerselose Markt geopend kunnen houden:

 • Houdt altijd van iedereen 1,5 meter afstand (uitgezonderd familieleden), ook van de collega standhouders.

 • Standhouder dient om 12.00 uur compleet uitgepakt en achter de verkoopplek te staan, standhouder komt niet op de bezoekerspaden.

 • Na 12.00 uur mag er niet meer met vervoersmiddelen over het terrein gereden worden, standhouders dienen voor 11.45 uur aanwezig te zijn. Standhouders die na 12.00 uur komen krijgen geen toegang meer tot het terrein.

 • Het marktterrein is door de organisatie ingericht op de 1.5 meter situatie, standhouders mogen niet met de kramen gaan schuiven.

 • Standhouders met een winkel dienen een 1 richtingsweg in hun winkel aan te brengen, verkoper moet zelf toezicht houden wanneer er teveel bezoekers in de winkel zijn.

 • In de toiletten kunnen standhouders de handen wassen, voor eigen persoonlijke hygiëne wordt aangeraden zelf desinfectie spullen mee te nemen.

 • Houdt de voorgeschreven inpaktijden aan, zolang er nog bezoekers rondlopen mag er niet ingepakt worden. Inpaktijden op zondag 12 juli: 16.00 uur.

 • Alle standhouders dienen toezicht te houden op de naleving van de voorgeschreven regels en dienen elkaar er ook op aan te spreken bij overtreding.

 • Volg te allen tijde de aanwijzingen op van onze medewerkers.

 • Blijft u thuis als u of uw huisgenoten ziek en/of verkouden zijn.

“Geen paniek als het weer op de dag zelf even niet mee zit, de reservering bestaat uit overdekte kramen zodat er altijd droog boeken verkocht kunnen worden.”

{of bij heel slecht weer – gaan we niet vanuit -, wordt er gezorgd voor binnenkramen}

Boekenmarkt bezoeken

Entree voor de Weerselose Markt is :

Zondag 12 juli : €1,50 per persoon

{ Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree }

Live optreden

Straatmuzikant Ben Jur is op vele markten thuis en mag natuurlijk niet ontbreken op de Weerselose Markt. Op zondag 12 juli laat Ben zijn unieke muzikale- en straattheater kunsten zien.

Ben Jur bespeelt naast zijn instrumenten, drums, gitaar, zang, mondharmonica’s,
toeters en bellen, ook zijn publiek!

Al vroeg begon Jur (op zijn 8e jaar) drums te spelen op potten en pannen.
Enkele jaren later leerde hij gitaar te spelen en zelf liedjes te schrijven.
Vele bandjes later, eind jaren ’80 van de vorige eeuw ging hij muziek op straat te maken.

Het plezier van het spelen op straat blijft groot.
Mensen verrassen, daar waar ze het niet verwachten.

Ben Jur speelt voornamelijk Engelstalige liedjes vanaf de jaren 1930 tot de jaren 1980, zo nodig aangevuld met eigen Nederlandstalig cabareteske liedjes.

Een uitspraak van verwonderd publiek: “Een soort Rivella-man, een beetje vreemd … maar retegoed!”

Johan Weernink

Demonstratie Cranio Sacraal Therapie

Bekend van de markt demonstreert Johan Weernink op zondag 12 juli zijn kracht en kunde met een demonstratie van Cranio Sacraal Therapie. Tevens komt Marieke Breukers mee, zij is ook Cranio Sacraal Therapeut en samen kunnen ze nog beter demonstreren wat precies Cranio Sacraal Therapie is. Ervaar het zelf en neem geheel kosteloos deel aan één van de demonstraties!

Marieke Breukers

Marieke Breukers is craniosacraal therapeut en tevens ook fysiotherapeut en energetisch therapeut, zij demonstreert zondag 12 juli ook wat nou precies craniosacraal therapie exact is. Zie hiernaast foto’s van haar praktijk.

Aangepaste spelregels bezoekers vanwege COVID-19

Bovenop de huidige marktspelregels zijn wij genoodzaakt vanwege het COVID-19 een aantal spelregels toe te voegen, wij vragen u vriendelijk deze regels in acht te nemen zodat we met z’n allen de Weerselose Markt geopend kunnen houden:

 • Houdt altijd van iedereen 1,5 meter afstand (uitgezonderd familieleden uit hetzelfde huishouden).

 • Alle bezoekers kunnen pas na 12.00 uur naar binnen.

 • Pinnen is niet mogelijk bij de ingang (neem hiervoor contant -gepast- geld mee).

 • Op veel plaatsen (ook de winkels) geldt een 1 richtingverkeer, dit staat ter plekke aangegeven, u dient zich hieraan te houden.

 • Kom niet bij de verkopers achter de kraam.

 • Voor uw persoonlijke hygiëne kunt u bij de in- en uitgangen uw handen desinfecteren.

 • Het marktterrein is zo groot dat iedere bezoeker 1,5 meter afstand kan bewaren.

 • Raak als bezoeker enkel hetgeen aan wat u wilt kopen. Onnodig aanraken is verboden.

 • Mocht het weerbeeld regen voorspellen zorg dat u tijdens het bezoek dan een paraplu meeneemt, zorg ervoor dat u ook tijdens minder goed weer afstand houdt.

 • Volg te allen tijde de aanwijzingen op van onze medewerkers.

 • Blijft u thuis als u of uw huisgenoten ziek en/of verkouden zijn.

Foto’s

Alle foto’s op deze website zijn van eerdere edities van de Boekenmarkt op de Weerselose Markt

Weerselose Markt

Iedere zondagsmarkt heeft een ander “thema” , een gedeelte van het marktterrein wordt afgezet voor dit thema. Naast het thema vindt er ook de reguliere markt plaats, het aanbod wat men op de zaterdagsmarkten vindt kan ook zondags gevonden worden.